Miloš Trišić, paroh tuzlanski svim pravoslavnim vjernicima čestitao Vaskrs

163

Pravoslavni vjernici danas slave najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Tim povodom svim pravoslavnim vjernicima sa područja Tuzlanskog kantona i grada Tuzla, Miloš Trišić, paroh tuzlanski čestitao je najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Draga braćo i sestre, srdačno vam čestitamo praznik nad praznicima – vaskrsenje Gospoda Boga i spasitelja našeg Isusa Hrista.

U danima u kojim obitavamo svjesni moralne i materijalne krize društva u kome živimo, svoje misli usmjerimo vaskrslom Hristu i Njegovoj milosti, tražeći utjehu i zadovoljstvo, posebno akcentujući zapovjest koju je dao svojim učenicima „Ovo vam zapovjedam da ljubite jedan drugoga, kao što je Bog zavolio svjet, te je sina svoja jedinorodnog poslao da uzme ljudski oblik, da se žrtvuje kako bi obnovio savez ljudi sa Bogom“.

Molimo vaskrslog Gospodina da i u nama vaskrsne ljudski lik prvobitne čovjekove prirode, koji je danas tako često izvitoperen, maskiran i unakažen brojnim manama i porocima. Da i u nama svako prepozna čovjeka obasjanog Njegovim vječnim životom, bio imućan ili siromašan, na velikom ili malom položaju i mjestu“.

Praznik vaskrsenja Hristova, učini nas da bez žrtve i odricanja nema nagrade u životu, da bez odricanja i stradanja ne možemo očekivati nebeska i materijalna dobra, jer bez Vaskrslog Hrista i Njegovog Jevanđelja ništa dobro ne možemo postići.

Osnov naše vjere je ljubav prema Bogu i našim bližnjima. Na tome se zasniva svaki početak, sve ono što činimo i čemu stremimo ako ljubavi nemamo ništa nam ne koristi, kako kaže Apostol Pavle u svojoj Himni ljubavi.

U ovu poshalnu radost, otvorimo dušu i srce svoje da se nastani Gospod u njih, da sve ono zapovjesti njegove usvojimo srcem da po njima živimo, po njima se vladamo i sa svima u ljubavi uživamo.

Želeći vam da osjetite radost Vaskrsenja i pobjede života nad smrću, kao apostoli i Mirnonosice koji ga objaviše cijelom svijetu, molimo se vaskrslom Hristu da u naše domove useli ljubav i slogu i da najprije ištemo carstvo nebesko i pravdu Božiju i ostalo će nam se pridodati. Svim pravoslavnim hrišćanima želimo sretan i Bogom blagoslovljen praznik nad praznicima uz pobjedonosni pozdrav Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! – poručio je Miloš Trišić, paroh tuzlanski.

 

 

Izvor:RTV SLON

Komentari

komentara