menu Naslovna chevron_right
MagazinVijesti

Mirza Selimović : Na momente zaboravim samog sebe, ali se brzo osvijestim

Urednik | 2. Decembra 2019.

Dugoočekivana numera Mirze Selimovića “Ko te pamti” večeras u 20 sati bit će premijerno objavljena na YouTubeu. Tekst i muziku potpisuje Bane Opačić, koji za ovog pjevača iz Srebrenika ima samo riječi hvale.

A mnogi se slažu da malo ko danas od mlađih generacija pjevača može prenijeti emociju kao što to radi Selimović. Ovom pjesmom je još jednom to dokazao i opravdao epitet miljenika publike.

– Uložili smo puno truda i energije da od lijepe ideje dođemo do uspješne realizacije kompletnog projekta. Naša očekivanja su uvijek visoka, jer je ovo još jedna s ljubavlju otpjevana pjesma. Uspješna saradnja s Banetom se nastavlja. On je taj koji, kada mu dođe inspiracija, unaprijed zna za koga piše tekst i ko će to iznijeti na najbolji način. Tako da je Banetov prijedlog teško odbiti… – govori Selimović za “Avaz”.

Dio refrena glasi: “Zaboravi, dao ti Bog da imaš dom i nekog svog. Šta dotakneš nek’ pozlati. Zaboravi, ko te pamti…”, a na naše pitanje zaboravlja li Mirza one koji njega pamte ili je obrnuto, Selimović odgovara:

– Na momente zaboravim samog sebe, ali se brzo osvijestim i nastavljam da pamtim i radim za publiku i prijatelje.

Spot je režirao Vedad Jašarević, a snima je u Sarajevu i turskom gradiću Kapadokija.

Selimović planira novi album objaviti početkom iduće godine, a već 13. decembra kreće na američku turneju te će Novu godinu dočekati svirajući u Sent Luisu.

 

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset