Miss BiH za Miss svijeta u Tuzli 30. septembra

139

Izbor ljepote Miss BiH za Miss svijeta održat će se 30. septembra 2018. sa početkom u 21h u Bosanskom kulturnom centru Tuzla uz direktan prenos na FTV, a za titulu najljepše takmičit će se 20 finalistica.

U finalnoj večeri biraju se Miss Bosne i Hercegovine 2018, prva i druga pratilja, Miss fotogeničnosti BiH, Miss Televotinga BiH, Miss Interneta, Miss Abc Fashion TV BiH 2017, te  lenta Miss Visit Sarajevo 2018, koja se realizuje pod pokroviteljstvom Tustičke zajednice Kantona Sarajevo.

Oficijelna modna kuća izbora Miss BiH 2018. je Paradi Couture, dizajnerice Ernade Mujić. Djevojke će se predstaviti i u odjeći Shooter i Timeout, Anastasija Fashion, dok je oficijelni sponzor obuće  Deichmann. Partner projekta je Europski univerzitet “Kallos” Tuzla i Europski univerzitet “Brčko Distrikt”.

U muzičkom dijelu programa učestvuju nastavnici i učenici iz Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” iz Tuzle, čijoj obnovi je posvećena ovogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH pod nazivom “I mi hoćemo svoju školu”.

Izvor: 24sata.info

Komentari

komentara