Mladi bh. nogometaši završili pripreme u Sarajevu

346
Večerašnjim treningom u Trening centru Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru “U-21” reprezentativci Bosne i Hercegovine završili su pripreme za kvalifikacioni meč sa Švicarskom, a sutra putuju za Biel.

Pomoćni trener u mladoj reprezentaciji Draženko Bogdan smatra da je ekipa spremna za utakmicu.

– Kvalitetno smo iskoristili period od okupljanja u Sarajevu i spremni dočekujemo meč sa Švicarskom. Protivnika smo dobro analizirali i radi se o veoma kvalitetnoj ekipi. Vjerujemo da možemo odgovoriti zahtjevima i očekujemo povoljan rezultat. Idemo na pobjedu – izjavio je Bogdan.

Reprezentativac Amer Gojak je također optimističan uoči gostovanja u Švicarskoj, saopćeno je iz NSBiH.

– Dugo smo na okupu i dobro smo radili i proučavali protivnika. Idemo u Biel dobro pripremljeni. Možemo očekivati tešku utakmicu, jer protivnik je jak i igra na svom terenu. Međutim, imaju i oni svoje mane, a mi ćemo pokušati da ih iskoristimo i dođemo do tri boda. Imamo kvalitetan vezni red i nadam se da ćemo imati inicijativu i loptu u svojim nogama, kako bismo došli do pobjede – ističe Gojak.

Izabranici Vinka Marinovića sutra u 7.35 sati imaju let za Švicarsku, gdje će u 18.30 obaviti još jedan trening.

Utakmica će biti odigrana u utorak, 13. juna u 19.00 sati na stadionu Biel/Bienne. Meč će suditi Lawrence Visser iz Belgije, a pomagat će mu sunarodnjaci Jo de Weirdt i Karel De Rocker. Četvrti sudija je također Belgijanac Bram Van Driessche.

FENA / NM

Komentari

komentara