menu Naslovna chevron_right
Regija i SvijetVijesti

Mogerini podnosi izvještaj o posjetu zapadnom Balkanu

Urednik | 6. Marta 2017.

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federika Mogerini (Federica Mogherini) izvijestit će danas evropske ministre o posjeti Bosni i Hercegovini, Albaniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, na sjednici Vijeća za vanjske poslove EU koja počinje danas.

Danas se u Briselu održava sastanak Vijeća za vanjske poslove, na kojem će se okupiti ministri vanjskih poslova zemalja članica te ministri odbrane.

Vijeće će, između ostalog, razgovarati o migracijama te o stanju na zapadnom Balkanu. Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini izvijestit će ministre o svom prošlotjednom posjetu Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji.

Rad vijeća, inače, počinje zajedničkim sastankom ministara vanjskih poslova i obrane zemalja članica koji će razgovarati o provedbi globalne strategije EU-a u području sigurnosti i obrane.

Prije toga, na radnom doručku ministri obrane neformalno će razgovarati o operacijama u okviru Zajedničke sigurnosne i obrambene politike.

Nakon zajedničkog sastanka, Vijeće nastavlja rad u sastavu ministara vanjskih poslova, koji će razgovarati o stanju u Egiptu s egipatskim ministrom vanjskih poslova, zatim o situaciji na Bliskom istoku i u Kongu.

 

 

 

 

BHRT

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset