MOMAK O KOJEM CIJELI BALKAN PRIČA: Vratio 42.000 eura, a niko mu ni hvala nije rekao… Evo zašto…

679

Konobar u kafiću „Kutak 015“ Savo Petrović (21) pronašao je žensku torbu sa 42.000 evra u novcu i platnim karticama i bez razmišljanja je predao policiji. Sedam dana poje gesta koji je zadivio Ljubovijane p ai cijeli svijet niko mu se nije javio ili bar zahvalio.

– Radio sam drugu smjenu i služio goste za stolom na terasi. Kada su otišli priđem da pokupim šolje i vidim žensku torbu na stolici. Unesem je u lokal i odmah pozovem pozornika koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dvije žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledamo dokumente, vidimo da ženu ne poznajemo, u torbi mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozovemo stanicu policije oni dođu i preuzmu torbu – prepričava Savo događaj o kome bruji Ljubovija pa i cijeli svijet.

Kaže da je nastavio sa poslom i da su mu uveče policajci donijeli zapisnik na potpis iz koga vidi da je u torbi bilo, što u parama, što u platnim karticama – 42.000 evra.

– Potpišem zapisnik da sam pronalazač, ali ne mogu da se načudim kolika je suma u pitanju. Ko nosi toliki novac sa sobom i još zaboravi torbu sa takvim bogatstvom? – iznenađeno se pita Savo. Kaže da ga od tada više niko nije zvao.

Ne obazire se puno na činjenicu da mu se niko za gest koji je učinio nije ni zahvalio, niti na one koji ga kritikuju što je novac vratio.

Opet bih isto učinio: Savo Petrović, mašinski tehničar, čeka posao radeći u kafeu, piše Blic.

(Crta)

Komentari

komentara