menu Naslovna chevron_right
VijestiZanimljivosti

Momak zaprosio djevojku pod rijetkim kometom koji se vidi samo svakih 6800 godina

Urednik | 30. Jula 2020.

Već dugo je tradicija da prošnja bolje polovice mora biti pamtljiva i što romantičnija. No jedan dečko je otišao korak dalje i svoju odabranicu zaprosio pod rijetkim kometom u prekrasnoj noći…

John Nicotera zaprosio je svoju djevojku, Ericu Pendrak, tijekom izuzetno rijetkog kozmičkog događaja. Ako niste ‘ljubitelj svemira’ poput Johna, onda vjerojatno ne znate da se nedavno na našem nebu pojavio komet nazvan Neowise. Ova dugotrajna kometa postala je dovoljno svijetla da bi bila vidljiva golim okom u Sjevernoj hemisferi od 15. do 23. srpnja.

Ono što je najzanimljivije kod ove komete je to što ga možete vidjeti samo jednom u 6.800 godina, što ga čini izuzetno rijetkim viđenjem i savršenom prilikom za Johnovu prošnju. Ipak, to mu nije bio prvotni plan, već je Eriku želio zaprositi na njihovom putovanju u Oregon.

– Kupio sam putovanje kao božićni poklon. No, nažalost, putovanje je trebalo otkazati, pa brzo sam osmislio bolju ideju. Htio sam stvoriti posebnu atmosferu za prošnju. Pošto uvijek čitam trenutne događaje i sve stvari vezane uz svemir, a i Erica je gledala bezbroj lansiranja raketa SpaceX sa mnom, odlučio sam ju zaprositi pod kometom – rekao je John.

On nije imao puno vremena za planiranje i rekao je da se sve dogodilo vrlo brzo. U roku od 5 dana je došao na ideju Neowisea, pronašao je mjesto u Old Forgeu o kojem mu je pričao dobar prijatelj Tim Leach (fotograf koji je snimio fotografije prošnje) i organizirao prošnju. Ona se dogodila 18. srpnja u Old Forgeu, New York, i vjerojatno je najromantičnija prošnja ikad.

– Svaka je fotografija snimljena u ekspoziciji od 7-10 sekundi, a Erica i ja smo se samo smješkali. Gledajući jedno u drugo, znao sam što ću učiniti, ali sam ujedno i proživljavao sve naše zajedničke trenutke, život koji smo stvorili zajedno i nikad se u životu nisam osjećao tako sretno – opisuje John taj dragocjeni trenutak prošnje.

Fotografije sretnog trenutka brzo su se raširile internetom, ostavljajući ljude očaranima. A podijelio ih je čak i astronaut Garrett Reisman, koji je čestitao paru na zarukama, piše Bored Panda.

Radio Bet Izvor: Tip.ba /Foto: Canva/Facebook)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset