menu Naslovna chevron_right
VijestiZanimljivosti

Momku doživotno zabranjen ulazak u SAD, a sve zbog jedne poruke koju je poslao djevojci

Urednik | 20. Maja 2019.

Britanac je završio u pritvoru i zabranjen mu je ulazak u SAD zbog toga što je svojoj djevojci poslao poruku koju su, kako on tvrdi, zvaničnici pogrešno protumačili, prenose mediji.

Ajzak Roblet (Asiac, 24) je svojoj djevojci, Amerikanki Kamili Iglesiji (Camila Iglesia, 23) poslao poruku prije mjesec u kojoj je napisao:

– Dolazim da budem s tobom.

Upotrijebio je riječ “moving” koja može značiti i “seliti se”, pa su zvaničnici na aerodromu, logično, pomislili da se on seli kod djevojke u Ameriku.

U svoju odbranu ovaj Britanac je rekao da je zapravo želio da tri mjeseca provede s Kamilom uz vizu koju je dobio, ali su zvaničnici mislili da planira da na duže ostane u SAD, pa su ga pritvorili na 24 sata.

Poruku koju je poslao djevojci zvaničnici su otkrili kad su mu zaplijenili mobilni telefon, a nakon što su ga, navodno, zatvorili i ispitivali u sobi bez prozora sat i po. Ajzak kaže da je boravak u pritvoru bio užasno iskustvo za njega. Bio je, navodno, bez hrane i vode, nije se tuširao, a ćeliju je dijelio s još nekoliko ljudi.

On kaže da je zaplakao kada su mu zabranili ulazak u zemlju i da mu je jedan od policajaca rekao:

– Budi muško, preboli to.

Menadžer marketinga je deportiran već narednog dana, a da nije ni vidio svoju djevojku Kamilu, koja ga je sve vrijeme čekala na aerodromu, a sada mu je do kraja života zabranjen ulazak u SAD.

Ajzak iz Istočnog Saseksa je krenuo za Čikago na putovanje života 24. aprila ove godine – dva dana prije njegove i Kamiline godišnjice.

Par je planirao da putuje u Njujork i Los Anđeles. Upoznali su se na razmjeni studenata i ludo se zaljubili. Uživali su da putuju, da gledaju utakmice, a Ajzak ju je već posjetio u SAD.

Tada su se sreli u Majamiju, a onda su se automobilom odvezli do Čikaga, gdje je Kamila krajem prošle godine studirala glumu. Mnogi sumnjaju u njegovu odbranu, posebno jer su svjesni da ljudi masovno ilegalno ostaju u Americi te tako nisu povjerovali u njegove riječi, već su više na strani američkih zvaničnika.

On sada upozorava druge ljude koji putuju u SAD da pripaze, jer će osiguranje na aerodromu pregledati njihove telefone.

Radio Bet / Izvor: Dnevni Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset