MORBIDNO: Žena 30 godina živjela u stanu sa lešom svoje majke

197

Policija je pronašla mumificirano tijelo žene za koju se pretpostavlja da je umrla prije 30 godina u svom stanu u Ukrajini.

Ukrajinska policija je tijelo otkrila nakon što je posjetila stan pezionerke (77) u okrugu grada Nikolajeva.

Vjeruje se da tijelo pripada majci žene koja živi u stanu, a pretpostavlja se da je njena majka preminula prije gotovo tri decenije, što je bilo još prije raspada SSSR.

Tijelo je bilo obučeno u bijelu haljinu sa prekrivačem preko glave, a nosila je i cipele i zelene čarape. Tijelo preminule žene je ležalo na krevetu, a ikone su joj bile raspoređene u blizini glave.

Njena ćerka je paralizovana i ne može da koristi svoje noge. Pronađena je kako sjedi na podu, a stan je pronađen katastrofalnom stanju. U njemu nije bilo vode, gasa, električne energije…

Tijelo svoje majke je smjestila u jednu sobu koja je bila pretrpana smećem i starim novinama, prenosi ladbible.com

U izvještaju policije je pisalo:

“Da bi spasili ženu (77) policija je morala da provali u njen stan. U jednoj od soba je pronađena žena kako sjedi na podu okružena smećem. Nije mogla da hoda i bila joj je potrebna pomoć. Kada smo provjerili ostale prostorije pronašli smo mumificirano tijelo žene”.

U izvještaju se još navodi da je žena živjela sama i da nije komunicirala sa svojim susjedima. Oni su pokušali da se staraju o njoj i da joj dostavljaju hranu. Niko nikada nije pogodio da živi sa tijelom mrtve majke.

Penzionerka je u bolnici, a policija je pokrenula istragu.

Tijelo mumije pogledajte OVDE.

(D.Š./Telegraf.rs)

 

Komentari

komentara