MUP KS oduzeo dva automobila: Jedan vozač za kazne duguje 22.145 KM

448
Dana 21.01.2017.godine, policijski službenici II PU, iz saobraćaja su isključili J.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Alfa Romeo”, registarskih oznaka K12-E-187.

 

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 22.175,00 KM, saopćeno je iz MUP KS.

Dana 21.01.2017.godine, policijski službenici V PU, iz saobraćaja su isključili R.E. iz Ilijaša, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Audi”, registarskih oznaka E21-J-507. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od J.A. i R.E. su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

vijesti.ba / NM

Komentari

komentara