MUP TK: U protekla 24 h dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda

293

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona javni red i mir je narušen 1 puta na području Tuzle (radi se o prosjačenju). U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv prekršioca slijede zakonom predviđene sankcije.

Saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je, pored pričinjene materijalne štete, 1 lice smrtno stradalo.

Dana, 05.02.2017.godine oko 13,40 sati u mjestu Bistarac, na raskrsnici magistralnog puta M4 i lokalnog puta iz pravca naselja Donji Bistarac, općina Lukavac dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. „Opel“ kojim je upravljao S.N., rođen 1968.godine iz Tuzle i motocikl „Suzuki“ kojim je upravljao A.K., rođen 1993.godine iz Lukavca. U ovoj saobraćajnoj nezgodi motociklista je smrtno stradao. Tokom vršenja uviđaja od strane službenika PU Lukavac, u periodu od 13,40 do 17,30 sati navedeni put je bio obustavljen za saobraćaj, dok se isti za putnička motorna vozila odvijao alternativnim pravcima.

Krivična djela

Dana, 05.02.2017.godine u Čeliću, službenici OKP PS Čelić su prilikom vršenja redovnih poslova i zadataka uočili i legitimisali lice E.Z., za kojeg je postojala sumnja da posjeduje opojnu drogu. Tom prilikom, lice je službenicima policije dobrovoljno predalo jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, nakon čega je nad istim izvršena kriminalistička obrada. Službenici policije poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju ovog događaja, dok je biljna materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

 

 

 

 

(MUP TK)

Komentari

komentara