Muris Demirović iz Tuzle traži brata blizanca: U dubini duše osjećam da je živ

725

Facebook stranice preplavila je neobična životna priča mladića Murisa Demirovića iz Tuzle koji traži pomoć da pronađe brata blizanca. Njegov status za kratko vrijeme pregledalo je i podijelilo hiljade ljudi koji mu, bar na taj način, nastoje pomoći.

Prema njegovim riječima, on i brat su 1991. godine nakon rođenja prebačeni na liječenje u Beograd. Nekoliko dana kasnije bračnom paru Demirović iz bolnice su javili da je jedan od dječaka preminuo.

Kako je naveo, nakon što su blizanci prebačeni u Beograd roditelji nikada nisu vidjeli drugo dijete, samo im je rečeno da dječak nije preživio.

Muris Demirović danas ima 24. godine i kaže kako osjeća da mu je brat blizanac živ.

– Ja mislim da je moj brat živ. Osjećam to u dubini duše – napisao je Muris i zamolio javnost da mu pomognu u potrazi.

Pojasnio je da su brat i on rođeni u Tuzli, odakle su zbog problema sa disanjem prebačeni u Beograd, gdje su bili smješteni u inkubatore u bolnici Majka i Dijete.

– Bio sam dosta slabiji od njega. Brat je bio teži od mene za 1 kg i imao je veće šanse da preživi, a desilo se to da je nakon nekoliko dana boravka u bolnici mojim roditeljima javljeno da im je jedan dječak preminuo, te da dođu po drugog – naveo je Muris i naglasio da su roditelji tom prilikom zahtijevali da vide svoje drugo dijete što im nije bilo omogućeno.

Muris navodi kako su im rekli da on više nije živ i bez ikakvog dokaza ih poslali kući.

– Ništa im nisu dali na uvid, a za smrtni list su rekli da to ne postoji – tvrdi Muris i apeluje na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da mu se jave, prenosi Faktor.

(BPortal/Facebook/Crta)

Komentari

komentara