Na graničnim prijelazima tri osobe lišene slobode

286
Službenici Jedinice granične policije Gradiška 27. i 26.7.2017. godine lišili su slobode dva državljana Bosne i Hercegovine na osnovu raspisanih potraga.

Na MGP Gradiška pri ulasku u BiH lišen je slobode Z.B. (1975.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. Na MGP Gradina na izlasku iz BiH lišen je slobode R.K. (1953.) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „lake tjelesne povrede“. R.K. predat je službenicima Sudske policije Sanski Most, dok će Z.B. u toku dana biti predat nadležnom organu.

Službenici JGP Hum 26.7.2017. lišili su slobode A.S. (1989.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „krađa u bandi“, „krivična djela protiv imovine“, „krađa iz koristi“ te „nezakonit ulazak i boravak“. Osoba s područja Kosova kontrolirana je na izlasku iz BiH na MGP Hum i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Osobama s područja Kosova nije dozvoljen ulazak u BiH

Službenici Jedinice granične policije Brod 26.7.2017. zbog neispunjavanja uvjeta nisu dozvolili ulazak u Bosnu i Hercegovinu pet osoba s područja Kosova. Kontrolirani su na MGP Brod. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.
(Vijesti.ba)

Komentari

komentara