Na graničnom prijelazu Maljevac manje migranata nego jučer, djeca se igraju na ničijoj zemlji

112
Jutrošnja situacija na Graničnom prijelazu Maljevac puno je povoljnija nego je to bilo proteklih dana i sinoć kada je puno više migranata bilo na ovom graničnom prijelazu. Kako je za Klix.ba kazala glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Sanela Dujković broj migranata je jutros upola manji nego što ih je bilo sinoć na GP Maljevac kada je došlo do međusobnog sukoba migranata.

U tom sukobu neko od migranata je bacio staklenu flašu na službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske zbog čega je granična policija BiH bila primorana udaljiti migrante sa šatorima stotinjak metara dalje s mjesta na kojem su se nalazili.

U Velikoj Kladuši jutros je izmjereno ispod 10 stepeni Celzija, a uprkos tome što je iza njih teška i hladna noć migranti su okupljeni oko vatre dok se djeca igraju u blizini GP Maljevac.

U ranijim izjavama za Klix.ba migranti su kazali kako su za putovanje kroz Hrvatsku dali i do 1.000 eura s ciljem da dođu do Italije gdje žele ostati. Broj policijskih službenika granične policije BiH i MUP-a RH danas je znatno manji, a u toku dana trebao bi biti otvoren i GP Maljevac za saobraćanje vozila.

Za sada nije poznato šta će biti s migrantima koji se nalaze na graničnom prijelazu, a ono što je sigurno jeste da oni koji pristižu iz Sarajeva vozom i autobusom odmah budu vraćeni iz Bihaća u prihvatni centar u Hadžićima.

Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara