Na jezeru Hazna otvoreno takmičenje Premijer lige BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’

157

1. kolo Premijer lige BiH za 2019. godinu u disciplini „Lov šarana i amura“ počelo je danas na jezeru Hazna u Gradačcu. Takmičari su u Gradačac počeli pristizati već u četvrtak, a jučer su ekipe imale priliku prijaviti svoje takmičare, nakon čega je uslijedio sastanak službenih osoba sa predstavnicima ekipa.

Rano jutros izvršeno je izvlačenje startnih pozicija, kao i upoznavanje učesnika sa kriterijumima za suđenje i ostalih formalnosti.

Tarik Ibrišević, komesar  Premijer lige BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura”,istakao je za Bet Radio da je ove godine učešće uzelo 11 ekipa iz svih djelova BiH:

“Sa nama su takmičari iz Kiseljaka, Kladuše, Bijeljine, Tuzle, Šamac… Mogu da kažem da je na jezeru Hazna prelijepo, međutim imamo malih problema sa vremenskim uslovima, koji nam nisu naklonjeni, što se direktno odražava na ulov, koji nije na željenom nivou.
Ova liga je svojevrsna kvalifikacija i sami izbor buduće reprezentacije, a prve tri provplasirane ekipe će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Ukrajini na Svjetskom prvesntvu 2020. godine”, rekao je Ibrišević.

Liga će se ove godine održati u 4. kola, a pored jezera Hazna, ribari će sreću okušati u Orašju 2 puta, te jednom u Pelagićevu.

Završetak takmičenja na jezeru Hazna predviđen je za nedjelju kada će biti proglašeni pobjednici i konačni rezultati prvoga kola takmičenja.

 

Radio Bet / Esad Kukuruzović

Komentari

komentara