Na području Pelagićeva i TK uhapšena tri dilera, oduzeto 16 kilograma marihuane

218

Postupajući po naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a su u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina u petak uhapsili tri osobe, zaplijenili 16 kilograma droge i oružje.

˝Izvršeni su pretresi na četiri lokacije, od čega su tri lokacije na području Tuzlanskog kantona (Lukavac i Gračanica), dok je jedna na području RS-a, općina Pelagićevo. Prilikom pretresa kod lica na području općine Pelagićevo je pronađeno i oduzeto ukupno oko 15 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa”, četiri stabljike koje asociraju na biljku “cannabis sativa” i pištolj sa pripadajućom municijom, dok je na području TK-a pronađen oko 1 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“ i pištolj sa dva okvira i 35 komada pripadajuće municije˝, izjavio je glasnogovornik MUP-a TK Izudin šarić.

Tokom pretresa, slobode su lišena tri lica inicijala A.Š., J.M., i E.T., koja će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Aktivnosti policije su nastavak ranije započete akcije na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona i šire, a u sklopu koje je u ranijem periodu zaplijenjeno oko 8 kilograma droge „cannabis“.

Komentari

komentara