Na području TK uhapšeno pet osoba

524

Postupajući po naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Gradačac, Živinice, Banovići i Kalesija, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su u utorak izvršili devet pretresa na području Tuzlanskog kantona u okviru aktivnosti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga.

Prilikom pretresa stanova, kuća, vozila i pomoćnih objekata koja koriste: A.B. i I.M. iz Tuzle, D.C iz Lukavca, E.M. i A.B. iz Gračanice, E.B. iz Gradačca, S.Ć. iz Živinica, E.B. iz Banovića i A.A. iz Kalesije, pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: veća količina sjemenki Cannabisa, osam stabljika opojne droge Cannabis visine od 60 do 200 cm, neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, osam PVC paketića sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu Amfetamin, pet tableta Tromadola, digitalnu vagu, drobilicu i nekoliko puščanih metaka call 7,62 mm.

Pet osoba je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije na kriminalističku obradu, nakon koje će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu protiv istih biti dostavljeni Izvještaji o učinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH, saopćeno je iz MUP-a TK.

 

Komentari

komentara