Na Vlasicu u toku kamp „Zajedno za odrzivost“

120

Mladi ljudi imaju potencijal da unaprijede međuetničku toleranciju i saradnju kroz rad ka istom cilju – povećavanju udjela obnovljivih izvora energije i održivom razvoju Bosne i Hercegovine, koji će im biti omogućen kroz projekat “Zajedno za Održivost”.

Osnovni cilj projekta je poboljšanje međuetničke tolerancije i korporacije mladih inženjera, uzrasta od 18 do 24 godina, koji se školuju na univerzitetima u Federaciji Bosne i Hercegovine, Republici Srpskoj i Brčko Distriktu kroz edukaciju, zajednički rad, vježbe i studijske posjete koje će im omogućiti da ostave po strani svoje razlike i da rade na zajedničkom cilju pružanju podrške održivom razvoju Bosne i Hercegovine, kroz povećanje udjela obnovljive energije u zemlji.

Glavne aktivnosti projekta su:

* OIE kamp – Planina Vlašić, u turističkom naselju EKO-FIS Vlašić

* Studijska posjeta SE „OŠ Meša Selimović“, Sarajevo

* Studijska posjeta mHE „Crkvina“, Teslić

* Studijska posjeta CHP „Livač“, Laktaši

Kamp je krenuo sa radom u petak i tajati ce sve do 5. marta na planini Vlašić za 51 studenta tehničkih fakulteta širom Bosne i Hercegovine.

Projekat „Zajedno za Održivost“ implementira Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti, a finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, kroz „Program za Interetničko Pomirenje i Mlade – kampovi za mlade“.

Radio Bet / Energis

Komentari

komentara