Načelnik Općine Gradačac uputio čestitku povodom 15. aprila

605

Povodom 15. aprila DANA ARMIJE Republike Bosne i Hercegovine u ime organa općine i u svoje ime svim pripadnicima Armije RBiH upućujem iskrene čestitke. Ovaj dan je ujedno prilika i  obaveza da se prisjetimo svih boraca patriota koji su za slobodu BiH dali živote, kao i svih preživjelih heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, kojima dugujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje.

Odbrana Bosne i Hercegovine u periodu 1992-1995. godina bila je po svemu dramatična i tragična, ali u isto vrijeme dostojanstvena. Sama odbrana Gradačca  je imala stratešku važnost u očuvanju državnosti Republike Bosne i Hercegovine i  danas je prilika  da se podsjetimo na dane odbrane koju je pružila Armija RBiH u toku agresije te da se još više angažujemo na osposobljavanju iste u svim segmentima.

Želimo i nadamo se  da ćemo ostatak budućnosti u zajedničkoj i jedinoj domovini BiH živjeti  u sreći i blagostanju i  da obilježavanje ovog značajnog datuma dočekujemo svake godine u miru i slobodi, stoji u čestitki općinskog načelnika.

 

(A,H)

Komentari

komentara