NAJGORA NOĆNA MORA KOJA MOŽE ZADESITI MAJKU – Ukrali joj bebu iz porodilišta, pronašla je nakon 18 godina…

350

 

Selest Nurs iz Južnoafričke Republike suočila se u utorak na sudu sa ženom koja joj je prije 19 godina otela kćerku Zefani. Ispričala je sudu kako je ležala u bolničkom krevetu tri dana nakon carskog reza. U sobu je ušla žena odjevena kao medicinska sestra. Beba je plakala, pa je žena pitala Selest da li je može uzeti.

Selest je potvrdila da može. Kasnije je u sobu ušla prava medicinska sestra i pitala je gdje joj je kćerka. Šokirana Selest je zajedno sa medicinskom sestrom pretražila cijelu bolnicu. Bebu nisu našle. Bilo je to 1997. godine.

Selest je u međuvremenu rodila troje djece. Razvela se, pobijedila rak i opet se udala. Zefani nije nikada zaboravila. Tražila ju je i svake godine je slavila njen rođendan.
Godine 2009. primila je poziv. Žena je tražila da joj da 33.000 dolara za informaciju o Zefani. Selest je dogovorila sastanak sa ženom i o svemu obavijestila policiju. Ali žena koja je zvala nikada nije došla na sastanak.

“Nikada nisam izgubila nadu. Znala sam da je moje dijete tamo negdje i da ću ga naći i da će se vratiti kući”, rekla je Selest 2010. godine.

Njena kćerka Kasidi išla je u školu sa djevojkom koja joj je bila slična. Postale su i najbolje prijateljice. Čak su i stanovale u blizini. Selest je posumnjala da bi ta djevojka mogla da bude njena Zefani. Djevojku su pozvali na ručak i pitali je kada je rođena. Selest je istraživala i kada je prikupila dovoljno podataka o djevojci obratila se vlastima i tražila je DNK test koji je prošle godine pokazao da je djevojka zaista njena Zefani.

Žena koja se brinula o djevojci sada je na sudu. Ona tvrdi da je usvojila kćerku jer nije mogla da zatrudni. Rekla je i da su joj tokom usvajanja rekli da se majka odrekla kćerke.
Ali vlasti ženu (50), čije ime nisu rekli zbog pravnih razloga, sumnjiče da je otela Zefani iz bolnice, piše Mirror.

 

(D.Š./GlasIstine)

Komentari

komentara