Najljepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem

230

Ni danas, osam godina nakon tragične nesreće na skijalištu koja je bila smrtonosna za glumicu Natašu Ričardson, njen suprug, slavni glumac Lijam Nison (65), nije se oporavio od činjenice da je više nema, prenosi Tportal.hr

“Nikada se nisam pomirio sa njenom smrću, niti ću. Još uvijek, u nekim trenucima, kada čujem da se otvaraju vrata, uvjeren sam da će sada ući i reći mi nešto”, rekao je prije tri godine Nison u emisiji “60 minutes”, prisjećajući se smrti voljene žene.

A njihova ljubavna priča bila je baš poput filmskih scenarija najromantičnijih filmova. Lijam Nison i Nataša Ričardson upoznali su se 1993. godine na Brodveju, gdje su oboje glumili u novoj verziji “Ane Kristi”. Hemija između njih nije mogla da se sakrije ni na pozornici, ali nije sve bilo idilično.

“Rad s njim, to što se događalo između nas, ali i medijski napisi o hemiji među nama nisu baš doprinosili mom tadašnjem braku, koji se u to vrijeme raspadao. Sve je to bio loš tajming. Šta mogu reći u svoju obranu? Očigledno sam se jako zaljubila”, rekla je svojevremeno lijepa glumica.

Nataša Ričardson tada je još bila u braku s Robertom Foksom, ali šarmu Lijama Nisona, uz čije su se ime povezivale i glumice Helen Miren, Džulija Roberts i Bruk Šilds, nije mogla da odoli. Ubrzo nakon završetka rada na predstavi Nison je otišao u Poljsku, u kojoj je snimao “Šindlerovu listu”.

Liam Neeson and Natasha Richardson's romance is a lesson in love for non~believers #natasharichardson #liamneeson

A post shared by Natasha Richardson-Neeson (@ilovenatasharichardson) on

Noć prije njenog 30. rođendana poslao joj je poruku u kojoj je u šali pisalo: “Stižeš me. Puno ljubavi, Oskar”.

Inače, Oskar je bila njegova uloga u “Šindlerovoj listi”, a poruka “stižeš me” aludirala je na to da ga stiže u godinama jer je on bio 11 godina stariji.

Ta poruka je nije impresionirala, pa mu je odgovorila:

“Da li mi je poruku poslao prijatelj ili…? Kakav je status naše veze?”

Svojom direktnošću ga je osvojila, a tek je kasnije priznao:

“Od tog sam trenutka znao da je volim. Pomislio sam – ovo je nešto pravo i istinsko i to moram da čuvam”.

Nataša je nakon toga sjela u avion i odletjela u Poljsku, a u julu 1994. godine su se i vjenčali. Pjesma koja je obilježila njihovo vjenčanje bila je Van Morisonova “Crazy Love”, koju mu je zapravo Nataša otpjevala.

“Iza mojih leđa odlazila je na časove pjevanja. Ispod nadstrešnice, nakon ceremonije, a prije nego što smo krenuli na zabavu, uzela je mikrofon i počela da mi pjeva”, rekao je glumac.

Punih 17 godina bili su u srećnom braku, tokom kojeg su dobili dvojicu sinova Majkla i Danijela, a onda je stigla 2009. godina i porodica je otišla na odmor u kanadski Kvebek, gdje su uživali u sniježnim radostima. Nataša Ričardson, budući da nije znala da skija, angažovala je instruktora i s njim krenula da uči osnove. U jednom trenutku je, na stazi za početnike, pala i udarila glavom o pod.

Budući da nije nosila zaštitnu kacigu, udarac u lijevu stranu glave bio je prejak i uzrokovao je pucanje krvnih sudova u mozgu, što se na kraju pokazalo kao fatalna povreda. Lijam Nison požurio je do svoje povrijeđene supruge, koja je u tom trenutku još uijvek bila budna i rekla mu: “Srećo, pala sam na snijegu”.

Iako je hitno prebačena u bolnicu, povrede su bile prejake. Slavna glumica je pala u komu, a doktori su Nisonu rekli kako je ni nekakvo čudo ne može spasiti jer je njen mozak mrtav. Svjestan svega, došao je do njenog bolesničkog kreveta, uzeo je za ruku i krenuo nježno da joj govori, rekavši joj da je voli:

“Ljubavi moja, nažalost se više nećeš probuditi. Udarac u glavu bio je prejak. Ne znam možeš li da me čuješ, ali imam potrebu da ti sve ovo kažem. Vraćaš se u Njujork i doći će svi tvoji prijatelji i porodica”.

Tek naknadno je glumac otkrio da su on i Nataša imali dogovor da, ukoliko jedno od njih završi u komi i vegetira, ovaj drugi će biti dovoljno jak da ugasi sve aparate za održavanje u životu. Lijam Nison je održao obećanje. Aparati su isključeni, a njeno srce, bubrezi i jetra donirani su drugim ljudima.

Tužno je to da je gotovo identični scenario iz stvarnog života Lijam Nison odglumio nekoliko godina ranije, u filmu “Zapravo ljubav” iz 2003. godine. I tamo je njegov lik, po imenu Danijel, izgubio suprugu i slikovito je opisana njegova borba nakon gubitka, kao i odgoj sina.

Tuga zbog gubitka voljene supruge i dalje je prisutna, ali glumac je itekako morao da se potrudi oko sinova, pogotovo starijeg Majkla, kojeg je majčina smrt odvukla u depresiju, ali i zavisnost. Godine 2014. završio je na rehabilitaciji, nakon što je dotakao dno, i upravo to mu je pomoglo da ponovno krene pravim putem.

Ali ni sam Nison nije mogao da se pomiri s njenom smrću, a utjehu je pronašao u alkoholu. Kako je otkrio 2014. godine za magazin GQ, s time je prestao 2013. godine.

“Počeo sam da pijem previše, a sve je počelo s njenom smrću. Pio sam jedino pinot noir, nikada me nisu zanimala žestoka pića. Ali onda sam, nakon što sam počeo da dobijam sve više uloga, shvatio da mi to i ne treba”, iskren je glumac.

Otkako je Nataša Ričardson preminula, Lijam Nison se zvanično povezivao tek s PR-om Frejom St. Džonston, ali ta veza je odavno završena. Šuška se, što je i sam priznao, da u njegovom životu napokon postoji neka žena koja mu je vratila vjeru u ljubav. Za nju je rekao tek da je “nevjerovatno poznata”, ali da ne želi da kaže njeno ime da je ne bi osramotio.

Komentari

komentara