menu Naslovna chevron_right
Crna hronikaRegija i SvijetVijesti

Najmanje 100 mrtvih u napadu autobombom na izbjeglički konvoj u Siriji

Urednik | 16. Aprila 2017.
Vozač automobila se raznio u blizini autobusa sa evakuisanima iz područja pod kontrolom vlade, kazali su volonteri spasilačkih agencija.

Snažna eksplozija u oblasti Rashidin raznijela je parkirana vozila i ljude u njima i oko njih, a prizori sa ovog mjesta su izuzetno potresni. Najmanje polovina žrtava bila su djeca, a snimci koji su nastali ubrzo poslije prikazuju razarajuću moć bombe, čađava i unakažena tijela posvuda, bol na licima i paniku u koracima onih koji su se nadali da je najgore iza njih kada su evakuisani iz opkoljenih mjesta.

Evakuisani su bili iz šiitskih sela Fuah i Kafriya na sjeverozapadu Sirije. Dozvoljeno im je napuštanje ovih sela u okviru sporazuma o “četiri grada” sklopljenog između šiita i sunita. Istovremeno su evakuisana i mjesta Madaya i Zabadani, koja su 2015. opkolile pobunjeničke snage.

Automobil koji je eksplodirao u blizini konvoja sa 5.000 ljudi bio je prepun dječije hrane koja je vjerovatno služila u svrhu prerušavanja, objavila je sirijska državna novinska agencija SANA.

(Klix)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset