menu Naslovna chevron_right
Crna hronika

Nakon masovne tuče dijasporaca i “domaćih” u Sarajevu: Poznat identitet aktera i povrijeđenog

Urednik | 23. Jula 2017.
Osoba koja zadobila teške tjelesne povrede u masovnoj tuči koja se dogodila jutros oko 2.30 sati u ulici Safeta Zajke u naselju Rajlovac u sarajevskoj općini Novi Grad je, kako saznaje Avaz.ba, Muhamed Ahmić (53).
Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda sarajevska policija uhapsila je Arnesa i Armina Smajića, Amara Kadrića i Adnana Barca.
– Osumnjičeni su predati danas u nadležnost Tužilaštva i bit će zadržani 24 sata, a u tom roku će ih ispitati postupajući tužilac koji će nakon toga donijeti odluku o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete protiv njih, kazala je za Avaz.ba Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.
Povrijeđeni Ahmić, koji je vozilom Hitne pomoći prevezen na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, gdje je zadržan na liječenju, u ovu zdravstvenu ustanovu primljen u besvjesnom stanju i navodno je u komi.
Kako je Avaz.ba već pisao do tuče je došlo kada je nekoliko muškaraca, koji su inače nastanjeni u inostranstvu, a u BiH su došli na odmor, sjedilo u lokalnom kafiću koji se nalazi u blizini samouslužne autopraonice u Rajlovcu.
Nekoliko momaka nastanjenih u Sarajevu je došlo do autopraonice. Između njih je prvo došlo do verbalnog, a potom fizičkog sukoba. .
avaz.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset