NAKON POTRESNOG PISMA MAJKE Reakcija iz škole: Mahir je bio primjeran učenik, žao nam je…

684

Međunarodna osnovna škola Sarajevo danas je izrazila “duboko žaljenje i dijeli bol” roditelja Mahira Rakovca koji je tragično preminuo 14. decembra 2015. godine.

POTRESNO PISMO Tuzlanke Alise Mahmutović: ‘Maloljetni sadisti otjerali su mi dijete u smrt’

NAKON TRAGIČNOG KRAJA NJEGOVOG POSINKA Lovrenović uputio poruku zlostavljačima malog Mahira!

http://MUP REAGOVAO NAKON POTRESNOG PISMA MAHIROVE MAJKE: MUP KS završio istragu o malom Mahiru?

”Mahir je bio učenik naše škole osam godina, od čega šest godina u Tuzli i dvije godine u Sarajevu, zaključno s junom 2015. godine i sjećamo ga se kao primjernog učenika. Tokom školovanja Uprava škole je imala redovnu i uobičajenu komunikaciju s roditeljima. Tokom njegovog školovanja u Tuzli komuniciralo se s oba roditelja, a tokom školovanja u Sarajevu samo s majkom stradalog Mahira.

Napominjemo da se pored održavanja redovnih roditeljskih sastanaka, komunikacija škole generalno s roditeljima, pa tako i u ovom slučaju, obavlja i u vidu posjeta roditeljskom domu. U konkretnom slučaju za vrijeme školovanja u Sarajevu upriličene su dvije takve posjete, tokom kojih, od majke nije prijavljen nikakav vid pritužbi, a naročito ne u vidu eventualnog zlostavljanja djeteta”, navodi se u saopćenju iz Uprave Međunarodne osnovne škole Sarajevo.

Također ističu “da niko od učesnika odgojno-obrazovnog procesa nije upozoren niti upoznat od učenika ili roditelja da je Mahir tokom trajanja školovanja imao problema koji se mogu dovesti u vezu s njegovom tragičnom smrću”.

”Duboko suosjećamo s boli i patnjom njegove majke”

”O svemu navedenom svjedoči i email prepiska škole i majke iz koje se jasno vidi da se prepiska isključivo odnosila na ocjene i uspjeh učenika. Nastavnici naše škole su profesionalni pedagozi i stručnjaci iz svoje oblasti i niko od njih nikada ne bi nasilno ili u vidu provokacije nastupao prema niti jednom našem učeniku. S obzirom na to da Škola nije imala nikakav kontakt s Mahirom niti majkom od juna 2015. godine, smatramo da uzrok ovog nemilog događaja treba tražiti na drugom mjestu”, kaže se u saopćenju Uprave.

Povodom cijelog slučaja, Međunarodna osnovna škola poziva sve relevantne državne organe da se “aktivno i u što kraćem roku uključe u rasvjetljavanje svih aspekata ovog tragičnog događaja u čemu naš kolektiv, u cijelom svom kapacitetu, stoji na raspolaganju”, piše Radio Sarajevo.

”Bez obzira na to da li je Mahir naš ili učenik neke druge škole duboko se suosjećamo s boli i patnjom njegove majke te razumijemo njenu reakciju kao roditelja”, kaže se na kraju saopćenja Uprave Međunarodne osnovne škole, javlja Fena.

(Crta)

Komentari

komentara