menu Naslovna chevron_right
Sport

Naši rukometni reprezentativci poniženi u Estoniji: Ovakvo maltretiranje niko nije doživio

Urednik | 6. Januara 2021.

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (18.20 sati) u Polvi potiv Estonije igra utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Svašta sportisti kroz kroz svoje karijere moraju istrpiti, ali ovo maltretiranje od evropejaca iz Estonije još mislim da niko nije doživio  – napisao je na svom Facebook profilu Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

– Zatvoreni po ćelijama 48 sati, bez prava na terasu da izađu, bez obroka dva dana …

Od 2. do 5. januara naši igrači su tri puta testirani na koronavirus, i svi su negativni.

– To gospodi iz EHF-ai Estonije nije dovoljno. Momci, izdržite i ovo poniženje, odigrajte utakmicu i pobijedite, za sebe i sve one koji vas podržavaju i vole. Teško neko razumije ovu generaciju sportisa koja postiže vrhunske rezultate na reprezentativnom i klupskom planu. U klubovima imaju podršku, a od ove naše “države” zbog kriminalaca i državnih činovnika, stranačkih poslušnika ni marke podrške. Znaju da kupe respiratore u zemljoradničkoj zadruzi, ali ne i kako pomići državnu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. Igrajte kao i do sada, za one koji vas vole i za sebe. Pokažite smradovima iz Estonije ko ste i šta ste. Svim igračima koji danas slave Badnji dan, a sutra Božić: Mir Božiji Hristo se rodi – napisao je Rađa.

 

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset