menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Ne zaboravite ugasiti svjetlo 19. marta

Urednik | 10. Marta 2016.

U povodu 10. izdanja akcije “Sat za planet Zemlju“, u subotu, 19. marta od 20:30 do 21:30 sati bit će ugašena rasvjeta na najpoznatijim svjetskim znamenitostima u više od 7000 gradova iz preko 170 zemalja svijeta, među kojima će biti i Stari most u Mostaru.

Tim povodom u utorak, 15. marta s početkom u 12 sati u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta – UWC u Mostar bit će upriličena konferencija za novinare na kojoj će govoriti Željko Marić, predsjednik ekološke Udruge Eko Most, Valentina Mindoljević, direktorica UWC-a Mostar, Orhan Maslo, direktor Rock Škole i Petra Boić Petrač iz WWF Adria.

WWF, Eko Most i UWC pozivaju sve gradove u Bosni i Hercegovini da se priključe akciji te naglašavaju kako će snimka Starog mosta u mraku ponovno obići svijet.

Inače, globalna inicijativa WWF-a „Sat za planet Zemlju“ nastala je 2007. godine u Sydneyu s ciljem osvještavanja stanovništva svijeta o prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju, prenosi (Agencija) FENA.

 

 

(A.H)

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset