Neće da dozvole institucijama države da rade svoj posao

244
Ja sam insistirao na tome da institucije države se bave ovim problemom. Sada kad su institucije ove države poduzele da riješe blamažu koju su oni napravili, Ružica Jukić opet izlazi i neće da dozvoli SIPA-i i kantonalnom tužilaštvu da rade svoj posao”, kazao je za TV1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić komentarišući slučaj falsifikovanja dokumenata SIP-a.

 

“Ružica Jukić je više dosadila i Bogu i narodu sa tom svojom pričom i demagogijom u smislu da je ona neka bitna osoba, da nju neko prati, snima i prisluškuje. Hajde dobro što je ona umislila da je neko i nešto nego što sve to rješava van institucija.Ona nije bitna u čitavom ovom sistemu osim da je neko želio da se ona bavi poslom kojim se uopće ne bavi”, rekao je Mektić.

” Pohvaljujem javno SIPU i kantonalno Tužilaštvo koje je brzo reagovalo i uhapsilo Šimića. Sada se vodi istraga i sasvim je druga priča od one koje priča Ružica Jukić. Neka nas poštedi svojih nebuloza i bolesnih ambijacija. Sada kad su institucije ove države poduzele da riješe blamažu koju su oni napravili, opet ona izlazi i neće da dozvoli SIPI i kantonalnom tužilaštvu da rade svoj posao”,kazao je Mektić.

On je pozvao predsjednika VSTV-a da spasi građane od nebuloza Jukićeve.

“Sada se pokušavaju obračunati sa kantonalnim Tužilaštvom da se taj predmet uzme i pošalje Tužilaštvu BiH, a sumnjam u dobre namjere”, dodao je Mektić.
(Vijesti.ba)

Komentari

komentara