NEOBIČAN PROTEST U HRVATSKOJ Stavio crni kovčeg na leđa i krenuo pješke u Osijek

238

Miro Skender iz hrvatskog Đakova uputio se sa crnim kovčegom na leđima ka Osijeku kako bi ispravio nepravdu, koju mu je nanio javni bilježnik i advokat iz njegovog mjesta.

Skender je prije nekoliko dana napravio crni sanduk i krenuo u Osijek gdje planira da štrajkuje glađu pred sudom. Prije polaska je na Fejsbuku rekao kako su za njegov slučaj krivi javni bilježnik i advokat iz Đakova.

– Njih smatram djelimično krivim jer su sarađivali da me oštete. Nisu htjeli da saslušaju naše svjedoke i na sudu nisu iznijeti dokazi koji su predati – rekao je Skender.

Inače, on je rođen u Njemačkoj, a kad se vratio u Hrvatsku, u Đakovo, osnovao je porodicu i živi u kući svojh roditelja. Kad su mu roditelji preminuli, pojavila se, kako on tvrdi, vanbračna supruga njegovog oca koja je tražila kuću u ostavinskoj raspravi. Na tim ročištima je, tvrdi Skender, oštećen i zato protestuje.

On je i član udruženja Veronika Vere, koja je juče u Zagrebu organizovala “Sahranu prava u Republici Hrvatskoj”. Okupili su se ispred Palate pravde i završili skup na Markovom trgu, na koji su donijeli leš kao simbolizuje žrtve pravosuđa.

Komentari

komentara