Nestala djevojčica u Sarajevu, porodica sumnja na otmicu

364

Policija u Sarajevu je već četiri dana na nogama i traga za dvanaestogodišnjom djevojčicom E.M. koja je izašla iz kuće i nestala.

Njena porodica sumnja da je oteta. Majka Ermina Bešić je podnijela prijavu, a MUP Kantona Sarajevo (KS) intenzivno traga za djevojčicom.

“U prostorije PU Stari Grad Bešićeva je prijavila da je istog dana predveče iz kuće nestala njena maloljetna ćerka. Sve se radi pod nadzorom kantonalog tužioca KS tako da onog momenta kada pronađeno dijete vše informacija ćemo imati o kojem je krivičnom djelu i da li je u pitanju krivično djelo”, izjavila je Suvada Kuldija, portparolka MUP KS.

U toku dana, kako saznaje N1 iz policijskih izvora, raspisana je i potjernica za osobom inicijala A. K, kod kojeg se, kako se pretpostavlja, krije djevojčica. Majka nestale djevojčice tvrdi da je odvedena kako bi postala treća žena u bračnoj zajednici.

“Može se reći da se radi o lepezi krivičnih djela kojima se štiti maloljetnik – idemo na dvobračnost, ako sam ja dobro razumio, a pratio sam vaše medije, da je ta osoba već ima dva braka. Otmica kao drugo krivično djelo, vanbračnu zajednicu s maloljetnim licem – isto tako teško krivično djelo, kažnjivo tri mjeseca do tri godine. Dvanaest godina – dakle to dijete ima majku, ako majka ne vodi brigu, ima i u to u zakonu. Pa će se to dijete oduzeti od majke, ima organ starateljstva koji vodi računa o djetetu. Dakle, razumite da je to dijete od 12 godina koje je psihofizički nesposobno da donese odluku”, kaže advokat Senad Kreho.

Emira Bešić je i prije tri godine prijavila nestanak druge ćerke.

Priča je tada imala sretan kraj, a ćerka je nedugo zatim pronađena.

Komentari

komentara