Nezapamćeni šou u BiH – Dosuđeni “koraci” u fudbalskoj utakmici, i još mnogo toga!

206

Drugoligaška utakmica u Bosni i Hercegovini postala pravi hit u regionu. A sve zahvaljujući sudiji Sanelu Siliću, glavnom arbitru na utakmici u Bugojnu, između domaće Iskre i sarajevskog Olimpika.

Ovaj meč je završen rezultatom 1:1, a gosti su ostali u nevjerici zbog svega onoga što ih je snašlo u ovom susretu. O čemu se, zapravo, radi, objasnio je trener Olimpika Mirza Varešanović u izjavi za ”Oslobođenje”.

”Svaki komentar nakon ovog suđenja je suvišan. On nije dijelio pravdu nego nepravdu danas. Cijeli stadion mu se smijao, dao nam je četiri crvena i šest-sedam žutih kartona u utakmici gdje nije bilo faula za karton. Dva penala nam ne svira, pitaju ga naši igrači šta si nam svirao, a on kaže – korake!? Meni je rekao da će nas on sam pobijediti, gleda me i smije se, hvata se za genitalije…”, tvrdi Varešanović.

Komentarišući izvještaj delegata u kome piše da su igrači Olimpika psovali sudiju, Varešanović naglašava da je to izgovor, kao i da čak i igrači Iskre to mogu da potvrde i da su se ”i oni smijali” odlukama arbitra…

Sporne detalje sa ove utakmice možete pogledate u videu ispod (”koraci” na 06:22).

Komentari

komentara