menu Naslovna chevron_right
IzdvojenoMuzikaRegija i SvijetVijesti

Ništa od dolaska Rolling Stonesa: Sarajevo ne ispunjava uvjete.

Urednik | 26. Jula 2017.

Organizacija Front Studio1, koja je spominjana kao inicijator dolaska najveće rock grupe u historiji Rolling Stonesa u Sarajevo, konačno se oglasila saopćenjem u kojem javljaju kako od tog posla nema ništa. “Kao nesuđeni organizatori planiranog nastupa grupe The Rolling Stones na Bjelašnici 10. augusta 2017., sa žaljenjem konstatiramo da nakon odgađanja cjelokupne ljetne euroturneje za jesen, a navodno iz sigurnosnih razloga, Sarajevo ne ispunjava uvjete za eventualni jesenji koncert i definitivno nije uvršteno u plan turneje”, navode u pismenom obraćanju.

Kao razloge navode kako Sarajevo ne posjeduje pokriveni stadion niti dvoranu zatvorenog tipa koja može primiti više od 50.000 posjetilaca i zahvaljuju se gradonačelniku Sarajeva, premijeru KS, načelniku Općine Trnovo i drugim zvaničnicima, ustanovama i kompanijama.

“Sarajevo je, za razliku od konkurentnih balkanskih metropola, ispunilo sve tražene zahtjeve menadžmenta TRS u New Yorku, i ostaje utjeha da bend neće gostovati niti u jednom gradu jugoistočne Evrope”, stoji u saopćenju. .

 

 

 

Izvor:Avaz

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset