Njemac koji je kupio cijelo selo za 140.000 eura se pokajao

161

Čovjek koji je kupio čitavo jedno selo u Njemačkoj za 140.000 eura želi da se povuče iz dogovora, tvrdeći da nije bio zakonski sposoban kada je telefonom poslao ponudu koja je pobijedila na aukciji.

Selo Alvin koje se nalazi u istočnonjemačkoj državi Brandeburg prošle godine je stavljeno na aukciju. Anonimni aukcionar je u decembru kupio selo koje se sastoji od 12 kuća, nekoliko šupa i garaža za 140.000 eura.

Andreas Klaus, gradonačelnik Uebigau-Varenbruka kom pripada i selo Alvine, izjavio je kako već neko vrijeme sumnja da bi tako nešto moglo da se dogodi. Rekao je kako je iznenadna promjena mišljenja kupca nešto što može da razume. Gradonačelnik je rekao kako se vidio s kupcem u Alvinu. Lokalni mediji tvrde kako je kupac bio malo iznenađen kada je vidio da se selo nalazi u raspadajućem stanju, koje se dodatno pogoršalo nakon nedavne oluje.

“Mislim da je, nakon što ga je vidio, i kada mu se dosta stvari namjestilo u privatnom životu, ipak odlučio da odustane od kupovine”, rekao je Klaus.

Matijas Knake, predsjednik aukcijske kuće Karhausen, potvrdio je lokalnim medijima da je u toku pravni spor. On je rekao da je argument kupca o trenutnoj zakonskoj nesposobnosti “vrlo slab”.

Komentari

komentara