“No Lackin Challenge” – Nova opasna igra, već padaju prve žrtve (VIDEO)

185

Mladi Amerikanci oduševljeni su “No Lackin Challenge” (“brzi refleksi”) izazovom koji podrazumijeva prepadanje poznanika napunjenim pištoljem!

Koliko je opasna igra govori i to što je Šerman Lakland (21) iz Memfisa htio da uplaši svog prijatelja uperivši pištolj u njega, a kako se zapravo i on sam uplašio izazova, nehotice je povukao obarač i pogodio druga u glavu.
Dok se 17-godišnji mladić u bolnici bori za život, američki mediji se pitaju koliko će još života biti ugroženo dok se ova igra ne zabrani.

Ovi momci sjedili su za stolom u restoranu. Normalno su pričali a onda su skočili jedan na drugog i uperili pištolje u lica. Jedan je opalio. Taj koji je pucao počeo je da viče na druga da ustane. Mislio je da se pretvara. Možda je bio i previše uplašen pa nije znao kako da reaguje pred nama. Kakva glupost. Mogao je bilo ko u restoranu da strada – rekao je Ron Enes, jedan od svjedoka za TV stanicu”WMC-TV”.

Izraz “no lackin” podrazumijeva snalaženje u bilo kojoj situaciji u kojoj se nađete, a izazov podrazumijeva da, dok pištolj držite uperen u žrtvu (čitati prijatelja), sve morate da snimate kamerom.

Neki tinejdžeri proširili su “pravila igre” pa tako osim prijetnji pištoljem bacaju jedni na druge bicikle, pegle pa i komade namještaja, sve s ciljem da se vide refleksi žrtve.

Pogledajte video:

(D.Š./Telegraf.rs)

 

Komentari

komentara