menu Naslovna chevron_right
SportVijesti

Nogometni savez BiH i igrači dogovorili premije u slučaju plasmana na EURO

Urednik | 20. Februara 2019.
Nagradni fond Evropskog prvenstva 2020. godine iznosi 731 milion eura, što je UEFA krajem prošle godine i zvanično potvrdila, a svaki savez čija reprezentacija se uspije plasirati na smotru najboljih Starog kontinenta trebalo bi da inkasira približno 9,25 miliona eura.

“Svaki reprezentativac će biti zadovoljan, kao što su uvijek bili zadovoljni, još iz vremena kada sam i ja igrao za nacionalni tim, pa i sada. Ne bih govorio o detaljima, naravno da primanja nisu ista kao u klubovima, ali igrači to razumiju i oni znaju da se za reprezentaciju igra srcem i zbog nekog većeg motiva, a ne zbog novca”, kazao je Misimović za Klix.ba.

Prema dogovoru koji je sklopljen između bh. reprezentativaca i čelnika NS BiH, pola eventualnog bonusa koji bi Savez inkasirao ostalo bi na raspolaganju u krovnoj kući bh. nogometa, dok bi drugu polovinu podijelili igrači, članovi stručnog štaba i medicinskog tima.

Za svaku pobjedu Zmajevi će pojedinačno dobiti po 10.000 KM, remi na gostujućem terenu je 6.000 KM, a remi na domaćem terenu garantuje 4.000 KM, a to važi za igrače koji na terenu budu minimalno 70 minuta. Oni igrači koji u igru uđu poslije 70. minute dobit će pola premije. Ovakve premije znače da će Zmajevi dobiti dvostruko više novca u odnosu na premije koje su imali u Ligi nacija.

Naša reprezentacija počinje kvalifikacioni ciklus 23. marta utakmicom s Armenijom na stadionu Grbavica u Sarajevu te Grčkom tri dana kasnije na Bilinom Polju u Zenici.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset