Nostradamusova vizija: ISIL je Antikrist (Dedžal) koji nosi apokalipsu?

1231

Teror i haos koji je ISIL unio na političku kartu svijeta mnogi pokušavaju tumačiti kroz drevna proročanstva. Jedno od njih je i proročanstvo o dolasku ‘trećeg Antikrista’. Nakon što on dođe na vlast, zapisao je Nostradamus, započet će rat koji će biti okončan potpunom destrukcijom, a možda i okončanjem ljudske vrste.

Prorok koji je živio u 16. vijeku, tačno je predvidio dolazak prvog i drugog Antikrista. Prvi je bio Napoleon, a drugi Adolf Hitler.

Treći ‘Antikrist’ obilježiti će početak ‘Trećeg svjetskog rata’, a on će potrajati punih 27 godina.

S obzirom na događaje u posljednjih nekoliko godina, je li taj treći ‘Antikrist’ – ISIL, pita se novinar britanskog Expressa.

Prema jednom od katrena iz proročanstva, Nostradamus najavljuje kako će treći ‘Antikrist’ biti ‘zao, nemio, zloglasan i tiranin nad Mezopotamijom’.

Treći Antikrist biti će početak apokalipse!’

– Biti će prijatelj preljubnice, na zemlji strašnoj, crnog znakovlja, napisao je također Nostradamus. I zaista, zastava ISIL-a je crna, njihove metode borbe su zloglasne, a šerijat – tiranski, piše Express.

Mnogi se pitaju je li Nostradamus zapisao išta o ISIL-u. Isto tako, mnogi spekuliraju hoće li baš ISIL započeti novi svjetski rat i je li njihov vođa treći ‘Antikrist’ kojeg je najavio Nostradamus, piše Nostradamus2242, stranica posvećena samo najvećim entuzijastima kada su u pitanju proročanstva slavnog Francuza.

No, ISIL je već treći ‘Treći Antikrist'…

Činjenica je da se treći ‘Antikrist’ najavljuje još od 1999. godine. Tada se tvrdilo da je to Saddam Hussein, a nakon toga i Osama Bin Laden. Nakon što oni više nisu bili u žiži svjetske politike, interes za proročanstvima je splasnuo, sve do pojave ISIL-a.

Osim što je navodno točno predvidio početak, eskalaciju i završetak Drugog svjetskog rata, to mu je, kažu, uspjelo i s terorističkim napadom na New York, iako je promašio godinu: ‘Godina 1999. mjesec sedmi, s neba će doći veliki Kralj terora’.

John Hogue, autor koji je život posvetio proučavanju proročanstava, uvjeren je da je Nostradamus predvidio dolazak ISIL-a.

– Nostradamus je predvidio moderni križarski rat, tj. invaziju SAD-a na područje Mezopotamije u 2003. godini, tvrdi Hogue i poziva se na stihove u kojima stoji kako će se ‘veliki broj nositelja križa pojaviti u Mezopotamiji’ i kako će oni uz rijeku Eufrat biti smatrani neprijateljima.

– Bilo je pogrešno dolazak trećeg Antikrista stavljati u kontekst sa Saddamom Husseinom. Što su neki događaji bliži, to su proročanstva jasnija s obzirom da su pisana u kodu i kroz zagonetke, tvrdi Hogue.

Ipak, prevladavaju skeptični…

No, mnogi su i dalje skeptični. Naime, čak i najveći obožavatelji Nostradamusova lika i djela tvrde kako je on pogriješio u više od 50 posto svojih proročanstava. Oni kažu da čovjek ponekad mora imati vrlo bujnu maštu kako bi njegova proročanstva povezao sa stvarnim događajima i to tek nakon što su se ona i dogodila.

Oni kažu kako je njegova proročanstva trenutno vrlo lako povezati s ISIL-om zbog čega je vrlo nezahvalno tvrditi da je to zaista i istina, zaključuje Express uz citat jednog skeptika: ‘ja ne vjerujem u te besmislice. Nostradamus je ispisao hrpu kodiranih stvari i onda dopustio čitatelju da koristi maštu i stvari interpretira onako kako mu odgovara.’

(Avaz/Crta)

Komentari

komentara