menu Naslovna chevron_right
SportVijesti

Nove medalje stizu iz Zenice; karatisti KBS Zmaja zadrzali izvrsnu formu

Urednik | 11. Marta 2020.

U nedjelju, 8.3.2020. godine, u tehničkoj organizaciji Federalnog karate saveza Bosne i Hercegovine i domaćina takmičenja KK “Čelik” Zenica, u sportskoj dvorani “Arena – Husejin Smajlović” Zenica, održano je “15. Federalno karate prvenstvo za djecu”. Na ovom turniru učešće je uzelo oko 800 takmičara iz 80 registrovanih karate klubova za 2020. godinu na federalnom i državnom nivou, čiji su takmičari imali pravo nastupa na ovom takmičenju.

KBS “ZMAJ” Gradačac je sa svojih 9 takmičara imao izvanredan nastup osvojivsi ukupno 6 medalja, od toga 1 zlatnu, 2 srebrene i 3 bronzane. Ostvareni rezultati ulivaju veliku nadu pred državno prvenstvo koje nas očekuje krajem mjeseca marta, obzirom da osvojene medalje obećavaju i nove reprezentativce BiH. Prvakinja FBiH i osvajačica zlatne medalje je Kadić Tajra. Viceprvaci FBiH i osvajači srebra je su Šaldić Ajnur i Kavazović Ejub.

Bronzane medalje osvojili su Esma Pašalić, Avdić Sarah i Bahić Aldina. Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu. Za vikend naše takmičare očekuje nastup na internacionalnom turniru u Goraždu.
Radio Bet / Tekst i foto/ KBS Zmaj

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset