menu Naslovna chevron_right
OBN TVPreporuke

Novi koncept emisije Iz bakine kuhinje: Baka preuzela kontrolu

Urednik | 9. Novembra 2018.

Možete li zamisliti obiteljsko okupljanje bez tradicionalnih jela ili slastica koje su vam se od djetinjstva duboko urezale u pamćenje? Prhki kolačići, pite, pihtije, uštipci, juhe, ćevapi, kompoti…Baka/nana Azra pokazat će vam riznicu slatkih i slanih delicija iz cijele BiH koje će mnoge odvesti u djetinjstvo.

 Bez obzira na to jesu li vaše nane ili bake na vas prenijele svoja znanja ili nisu, ova će vas emisija uvesti u tajne spravljanja gotovo svih domaćih jela po tradicionalnim recepturama. “Cilj mi je da sačuvam od zaborava starinska jela i običaje i zato mi je ova emisija pravi izazov.

Privatno imam mali muzej starinskih stvari i sve se savršeno uklopilo u ovu emisiju što ćete moći vidjeti već u subotu,“ kaže nam Azra Barakovac, nana koja je i voditeljica i kuharica u emisiji. U narednih nekoliko emisija u fokus dolaze jesenske namirnice kesten i tikva.“Kesten nije samo sredstvo za grijanje ruku na trgovima metropola, on se može iskoristiti za spravljanje slanih i slatkih jela koja su vrlo jednostavna za pripremu, a ukusna,“ kaže Azra.

 

Subotom u 16:30h  u programu OBN-a uživajte u pripremi i nezaboravnim okusima u kojima će uživati i vaša djeca i unuci, i po kojima će vas se uvijek sjećati!

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset