Novi skandal u Vatikanu, papin savjetnik se predozirao

257

Još jedan skandal potresa ovih dana Vatikan, nakon što je vatikanska policija navodno upala i prekinula homoseksualnu orgiju u stanu koji pripada Kongregaciji za doktrinu vjere – Odjeljenju čija je obaveza da se bavi pedofilijom i seksualnim zlostavljanjima.

Naime, italijanski list Il Fatto Quotidiano je objavio tvrdnju da je policija “upala” u stan koji pripada Kongregaciji za doktrinu vjere i tom prilikom zatekla predoziranog jednog od stanara tog objekta, sekretara kardinala Frančeska Kočopalmeria, šefa Savjeta za zakonodavne poslove Pontifikata i jednog od glavnih savjetnika pape Franje.

Pomenutog kardinala je navodno papa Franja lično preporučio za biskupa, ali će ga ovaj incident, od kojeg se opravlja, izgleda skupo koštati.

Il Fatto Quotidiano navodi da je papa bio “veoma bijesan” kada je saznao za ovaj slučaj, koji se dogodio gotovo istovremeno sa podizanjem optužnice zbog pedofilije protiv kardinala Džordža Pela, koji se trenutno duhovno oporavlja i čeka suđenje u jednom samostanu.

Svjetski mediji prenose da papa, inače, spreman da sprovede niz reformi, ali je ta njegova namjera naišla na veliko protivljenje vatikanskih konzervativaca.

Pet nemilih incidenata koji su se dogodili u Vatikanu u posljednje vrijeme stvorili su turbulencije, što, kako se navodi, ide u prilog onima koji tvrde da je papa izgubio kredibilitet u očima mnogih.

Komentari

komentara