Novi supersonični putnički avion: Od Londona do Njujorka za tri i po sata

494

U američkom Denveru predstavljen je prototip supersoničnog putničkog aviona koji predstavlja revoluciju u aviosaobraćaju.

Njegovi dizajneri koji ga zovu “Baby Boom” kazali su kako će let od Londona do Njujorka trajati tri i po sata i da će povratna karta koštati 5.000 dolara.

“XB-1 Supersonic Demonstrator” izgleda kao mini “Concorde” i očekuje se da će imati testni let sljedeće godine u Kaliforniji. Djelo je firmi “Virgin Galactic” i “Boom Technology”.

“Već dugo sam zaluđen inovacijama u zračnom prostoru i razvojem brzih komercijalnih letova. Kao inovator u svemiru, odluka Virgin Galactica da radi na Baby Boomu je bila lagana. Uzbuđeni smo zbog ovog projekta”, rekao je osnivač ove firme, milijarder Ričard Virdžin.

avvvvv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ova firma nadležna je za inžinjerstvo i proizvodne usluge pa će raditi na testiranju ovog aviona koji će razvijati brzinu od 2,3 hiljade kilometara na sat. Imaće 40 sjedišta i biće brži od aviona “Concorde”.

Sjedišta će biti postavljena u dva reda, u svakom redu će biti po jedno sjedište tako da će svako imati pogled kroz prozor. Takođe, svako će imati svoj prostor za ručni prtljag.

Avion su napravili eksperti iz SpaceX-a, Boeinga i NASA-e. Među savjetnicima je astronaut Skot Keli.

 

Komentari

komentara