menu Naslovna chevron_right
Sport

NSBiH: Analizirat ćemo Gillijev potez, incident je eskalirao provokacijom Manolasa

Urednik | 10. Juna 2017.
“Prije svega, izražavamo žaljenje i upućujemo izvinjenje Nogometnoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač. NSBiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Gillija bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim”, poručili su iz Saveza.

Iz krovne kuće bh. nogometa naglasili su da je navedeni incident krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice.

“Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i noćas je operisan, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića.

I onda je sve eskaliralo provokacijom Manolasa upućenoj našim navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Atini od novembra prošle godine, kada smo doživjeli niz neugodnosti na tribinama i na terenu. Ostalo se dalo vidjeti na snimku. Nažalost, na kraju utakmice naši fudbaleri i pojedini članovi stručnog štaba nasjeli su na provokacije i odreagovali impulsivno i nepromišljeno”, stoji u saopćenju.

Iz Saveza su na kraju izrazili iskrenu zahvalnost vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu, te svojim sponzorima koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te nogometašima koji su “uložili i posljednji atom snage na terenu”.

“Iz ove utakmice moramo izvući pouku, te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati”, poručuju iz NSBiH.

klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset