menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Obilne padavine stižu u BiH naredne sedmice

Urednik | 8. Novembra 2019.

Period obilnih padavina stiže u Bosnu i Hercegovinu naredne sedmice, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

No, kako navode meteorolozi, i dalje će biti natprosječno toplo vrijeme, a temperature zraka dosezat će 14 stepeni Celzijusa.

”Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice (11 – 18.11.) nastavlja se natprosječno toplo vrijeme sa kišom i pljuskovima. I u ovom periodu na jugu zemlje moguće su veće količine padavina”, naveli su meteorolozi.

Prema njihovim prognozama, jutarnje temperature zraka prognoziraju se između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najveće očekivane dnevne temperature u rasponu od 8 do 14°C, saopćeno je.

Podsjećamo, meteorolog amater Nedim Sladić za N1 je najavio da snijega neće biti do druge polovine novembra.

Nećemo imati snijeg barem do 20. novembra. Nema nikakvog signala koji bi omogućio prodor hladnijeg zraka. U našim krajevima nastavlja se vrijeme po južini i biće dosta promjenjivo sa poprilično velikom količinom padavina, najviše u Hercegovini, zatim prema sjeveroistoku Bosne. Generalno, kada sagledamo stvari, topliji novembar je od prosjeka. Također, neće baš biti suho, vidi se trend promjenjivosti, s obzirom da trpimo sušu i požare”, komentarisao je Sladić za N1.

Ranije su meteorolozi saopćili da nas predstojećeg vikenda očekuje oblačno vrijeme s kišom uz nešto niže temperature zraka u nedjelju.

Radio Bet / Izvor: (TIP/Foto: AFP-Ilustracija)

Komentari

komentara

Written by Urednik




  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset