menu Naslovna chevron_right
Tuzlanski kantonVijesti

Održana 15. sjednica Privrednog savjeta Grada Gradačac

Urednik | 20. Marta 2020.

Gradonačelnik mr.sc Edis Dervišagić  sa pomoćnicima i privrednicima grada Gradačac  održao je  18.03.2020. g. u  14.oo sati  15. Sjednicu Privrednog savjeta  kojoj su pojedini  članovi Savjeta prisustvovali  putem video linka.

Na  sjednici  se između ostalog, najviše pažnje posvetilo novonastaloj situaciji – pandemiji  Korona virusa (COVID-19)  njegovom  uticaju  na rad i funkcionisanje i moguće ekonomske posljedice na privredu grada Gradačac.

Gradonačelnik je upoznao Privredni savjet sa odlukama Kriznog štaba i planovima za naredni period.  Istakao je, da se u narednom periodu mora intenzivirati saradnja između privrednika i Gradske uprave, te je stavio na raspolaganje  sve ljudske resurse –uposlene u Gradskoj upravi, a sve u cilju prevencije, suzbijanja  i smanjenja mogućnosti  širenja virusa  i očuvanja privredne aktivnosti na području našeg grada.

Usvojena je  Inicijativa da se putem nadležne službe od viših nivoa  vlasti  traži formiranje „fonda za pomoć„ privrednim subjektima u cilju efikasnijeg prevazilaženja posljedica uticaja Korona virusa na privredu.

Na sjednici  su date i preporuke privrednicima, ali i građanima našeg grada da se ozbiljno i odgovorno pridržavaju  preporuka zdravstvenih ustanova i naredbi kriznih štabova.

Radio Bet / Izvor: Grad Gradačac

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset