Održano Državno Kung Fu takmičenje u Tuzli!

1449

Jučer, 19.12.2015. ekipa portala Crta posjetila je 11. Državno Kung Fu Wu Shu prvenstvo, u Sportsko-kulturnom i privrednom centru “Mejdan” u Tuzli. Na takmičenju je učestvovalo preko 100 takmičara, iz 13 klubova, u disciplinama sanda, qinda i taolu što su za naš portal potvrdili iz samog saveza.

Prvo mjesto na takmičenju zauzeo je sam organizator takmičenja, tuzlanski klub “Panter”, drugo mjesto klub “Imperator” iz Sarajeva, a treće mjesto “Klub boraca kineskih borilačkih vještina” iz Živinica.

Trenutno se vrši selekcija učesnika koji će BiH predstavljati na “Balkanskom Wu Shu prvenstvu” već u proljeće naredne godine u Zagrebu.

“Naš klub osvojio je 6 medalja, od čega 2 zlata i 4 srebra, gdje su zlatnu medalju, odosno prvo mjesto zauzeli Ismir Beširović u formama, disciplina kate i Anes Bilajac u borbama, disciplina Sanda u kategoriji do 90 kg. Srebro za druga mjesta su uzeli Amar Huskić, Ermin Mustafagić, Muhamed Kovač i Semir Grabić u disciplinama Sande.”, izjavio je za Crtu Elvir Ćosić, trener kluba “Pesnica od Bosne” iz Gradačca.

“Jako sam zadovoljan sa rezultatima svog kluba za ovu godinu”, rekao je za naš portal Sanjin Husić, predsjednik kluba “Pesnica od Bosne”.

Pogledajte našu galeriju slika zabilježenu na jučerašnjem takmičenju:

(Crta)

Komentari

komentara