OGROMNE CIFRE Evo koliko miliona KM će se izdvojiti iz budžeta u 2016. za Dodikovu službu i savjetnike

729

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marinko Božović kritikovao je danas budžetska izdvajanja planirana u 2016. od oko 10 miliona KM za Službu predsjednika RS kao i broj savjetnika koji ima Milorad Dodik, prenosi novinska agencija Patria.

Imajući u vidu broj onih koji savjetuju njenog predsjednika, kako je dodao, Republika Srpska se, ipak, ne izdvaja posebno u regionu po rezultatima.

Tokom rasprave u Narodnoj skupštini o predloženom budžetu za narednu godinu, poslanik NDP-a Dragan Čavić ustvrdio je da će se kasa Republike Srpske čak 77 dana u narednoj godini finansirati iz kredita.

Ukazao je i da je daleko veći rast budžeta u odnosu na BDP u Republici Srpskoj, te upozorio da nije data kumulativna budžetska struktura, sintetički zbirovi pojedinih stavki, optuživši Ministarstvo finansija Republike Srpske da prikriva podatke.

Poslanik SNSD-a Bojan Vidić smatra da treba utvrditi drugačiji način za finansiranje pojedinih troškova sudova u Srpskoj.

Da izvorni budžetski prihodi Republike Srpske stagniraju, jer nema privrednih aktivnosti, a cijene su rasle u protekle četiri godine, ustvrdio je u ime PDP-a Branislav Borenović.

Ukazao je na prevelika zaduženja RS ističući da na otplatu kredita u 2016. ide 44 odsto izvornih prihoda iz ove godine ili gotovo svaka druga marka koju građani Republike Srpske uplaćaju u budžet, javila je BNTV.

(NAP/Crta)

Komentari

komentara