menu Naslovna chevron_right
BiHVijesti

Olimpijski plamen EYOF-a zapalit će Larisa Cerić: BiH predstavila svoje takmičare

Urednik | 6. Februara 2019.
Bosnu i Hercegovinu na EYOF-u predstavljat će 29 sportista i trenera i to u disciplinama: alpsko skijanje, ski trčanje, biatlon, snowboard i brzo klizanje. Zastavu na otvaranju igara nosit će Esma Alić (alpsko skijanje), a olimpijski plamen upalit će Larisa Cerić.

“Želimo danas predstaviti tim i poželjeti našim sportistima sreću na predstojećem EYOF-u. Želim predstaviti i crteže koje su napravili naši mladi umjetnici o tome ‘kako vidim svoj olimpijski grad’. EYOF nije samo sportska manifestacija, on u sebi ima i umjetniču i brojne druge odlike. Želimo predstaviti vrijednosti Bosne i Hercegovine, poštovanje, fair play, poštenje, suživot i uvažavanje.

Zamjenik predsjednika Olimpijskog komiteta Izet Rađo je kazao da BiH želi pokazati mladima viziju i budućnost.

“Ovaj put nam dolazi mladost Europe, a dočekuje je naša mladost. Učinimo sve da mladost ostane u BiH i da se ovdje predstave na najbolji način, baš kao što ćemo danas predstaviti naše olimpijce i njihove trenere”, rekao je Rađo.

U alpskom skijanju nastupit će Nina Petrović (2001), Esma Alić (2002), Aiša Kantardžić (2002), Ajlin Zuhrić (2002), Harun Kunovac (2001), Salih Hasanbegović (2002), Kemal Karić (2002) i Strahinja Arnaut (2002).

U skijaškom trčanju i biatlonu nastupit će Marija Jokić (2002), Anđela Samardžija (2002), Andrija Jugović (2001), Luka Vrećo (2001), Aleksa Vuković (2002), Predrag Pantić (2002), Uroš Lalović (2002), Davor Škipina (2002). U skijaškom trčanju imamo dva predstavnika Nikola Gavrilović (2002) i Đorđe Santrač (2002).

U brzom klizanju predstavljat će nas Sumeja Zaimović, a u snowboardu Selina Memić i Asja Klačar.

“Predstavljat ću BiH u disciplinama slalom, veleslalom i paralelni veleslalom. Ne mogu očekivati sada neki veliki rezultat s obzirom na to da dolazi veliki broj vrhunskih sportaša, ali svakako se nadam da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena i ostvariti što bolji rezultat”, rekao je Harun Kunovac,

Đorđe Santrač će predstavljati BiH u skijaškom trčanju.

“Spremali smo se dobro i nadamo se dobrom rezultatu”, rekao je bh. nordijac Đorđe Santrač.

Radio Bet / Izvor: Klix.ba

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset