Općini Gradačac uručeno priznanje za uspješnu saradnju na MEG projektu

154

Općini Gradačac je u okviru projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja ( MEG ) dodijeljen certifikat o uspješnoj saradnji u prvoj godini projekta. Ovim priznanjem potvrđen je pozitivan razvoj općine u oblasti okolišnog i ekonomskog upravljanja.

Na osnovu rezultata napredka Općine Gradačac utvrđena je metodologija finansijske podrške gdje je Općini Gradačac dodijeljeno oko 225.000 KM za realizaciju komunalnih projekata.  Ova sredstva zajedno sa učešćem Općine Gradačac bit će utrošena u izgradnju kanalizacione mreže u MZ Bagdale. Na osnovu ostvarenja napredka u realizaciji ovog projekta Općina ima mogućnost i u narednom periodu unaprijediti  rad lokalne uprave što će rezultirati i povlačenjem novih sredstava za nove projekte.

MEG projekat se implementira u 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave grupisanih u dva geografska klastera: “Sjeverozapadni” klaster (Unsko-sanski kanton i šire područje regije Prijedora), i “Sjeveroistočni” klaster (šire područje regija Doboj i Tuzla). Sljedeće jedinice lokalne samouprave učestvuju u projektu: Bihać, Bosanska Krupa, Cazin, Doboj, Gračanica, Gradačac, Gradiška, Kalesija, Kostajnica, Kozarska Dubica, Prijedor, Prnjavor, Sanski Most, Teslić, Tešanj, Tuzla, Velika Kladuša, Žepče.

Projekat finansira Vlada Švicarske a dio je Programa saradnje Švicarske u BiH, u domenu  Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Radio Bet/ Press Općine Gradačac

Komentari

komentara