Opet stiže zahlađenje: Očekuje nas novi snijeg, a evo i kada

640

Prema predviđanjima meteorologa sa servisa Accuweather, novo zahlađenje i snijeg nećemo dugo čekati.

Snijeg, sudeći po prognozama ovog servisa očekuje se već u nedelju, a hladnije vrijeme i još snježnih padavina nije isključeno ni tokom iduće sedmice. Temperature će padati i do minus 10 stepeni celzijevih, a evo i kakvo nas vrijeme očekuje do kraja ove sedmice.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabim padavinama. U nizinama slaba kiša, na planinama može pasti i malo snijega. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu od 8 do 12°C.

U četvrtak više sunčanog vremena ujutro. Od sredine dana jače naoblačenje sa zapada će poslije podne i u noći na petak usloviti kišu u nizinama, na planinama snijeg. Jače padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 2°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7°C, na jugu od 7 do 10°C.

U petak oblačno sa kišom u nizinama, na planinama snijeg. Glavnina padavina prije podne. Više padavina u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 6°C, na jugu od 8 do 12°C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab, u Hercegovini umjerene jačine, sjevernog smjera. U noći na nedjelju jačanje vjetra u cijeloj zemlji. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od –1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4°C, na jugu od 4 do 8°C.

(Crta)

Komentari

komentara