menu Naslovna chevron_right
BiH

OPOZICIJA RS-a NE ODUSTAJE OD PROTESTA U BANJA LUCI

Urednik | 11. Maja 2016.

Savez za promjene i SDS, kao i građani Republike Srpske koji ih podržavaju, neće i ne mogu odustati od protesta koji su najavljeni za 14. maj u Banja Luci, izjavio je novinarima u Sarajevu predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Bosić je potvrdio da je sinoć telefonom razgovarao sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je apelirao da protest protekne mirno.

“Prenio sam mu naša saznanja da postoje ekstremne grupe iz Srbije koje se organizuju da dođu na miting koji organizuje (predsjednik Republike Srpske i SNSD-a) Milorad Dodik. Shvatio sam da i Vučić ima tu vrstu informacija”, kaže Bosić.

Lider SDS-a je napomenuo da je Savez za promjene 19. aprila najavio organizaciju mirnih protesta u maju u Republici Srpskoj, nakon čega je Dodik najavio da će on “organizovati kontramiting u isto vrijeme i na istom mjestu”.

Bosić od Dodika očekuje da prestane huškati narod

“Očekujem od Dodika da ne ide tim putem, ipak je to huškanje naroda na narod, a što se tiče našeg prava da održimo protest kao opozicija, mi svakako od njega nećemo i nemamo pravo da odustanemo”, poručio je Bosić.

Prema njegovim riječima, policija od načelnika općina u Srpskoj, u kojima je SDS na vlasti, danas traži podatke o ljudima koji bi išli na protest u Banju Luku.

Bosić je ponovio da Savez za promjene želi da protesti prođu mirno, kao i da očekuje od vlasti u Srbiji da “interveniše ukoliko ima saznanja o ekstremistima iz Srbije koji bi da prave nerede u Republici Srpskoj”.

“Od policije Republike Srpske očekujem da radi svoj posao i da osigura red i mir u Banjoj Luci 14. maja, a SDS i svi nezadovoljni građani imaju pravo da kažu svoje mišljenje i mi ćemo se boriti za to pravo”, rekao je Bosić.

(D.Š.)

 

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset