menu Naslovna chevron_right
Film/TVMagazinRegija i Svijet

Oproštaj od vječitog dječaka u ateljeu: Svi pjevali i plakali uz Marinkov Svadbarski sokak

Urednik | 29. Marta 2016.

Marinko Madžalj (37) preminuo je u subotu poslije borbe sa opakom bolešću, a komemoracija povodom smrti glumca održana je u 11 sati na Velikoj sceni “Mira Trailović” Ateljea 212.

Sahrana će se održati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a opelo počinje u 14.30.

Komemoraciji Marinku Madžgalju prisustvovao je veliki broj kolega, prijatelja i rodbine. Među prvima su pristigli Irfan Mensur, Rada Đuričin, Nikola Đuričko, Ivan Tasovac, Dragan Vujić Vujke, Mirka Vasiljević i Petar Božović.

Njima su se priključili Nikola Kojo, Vuk Kostić, Dragana i Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Bule Goncić, Vuk Kostić i Gorčin Stojanović. U publici, na galeriji, pojavila se i Marinkova bivša žena, glumica Dubravka Mijatović.

marinko-madzgalj-komemoracija-foto-tanjug-nemanja-jovanovic-1459248037-874737

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi koji je govorio na komemoraciji bio je Branimir Brstina, upravnik Ateljea 212. Komemoracija je počela minutom ćutanja.

Majci Marinka Madžgalja pozlilo je tokom komemoracije, a okupljeni su požurili da joj ukažu pomoć.

Jelena Đokić održala je potresan govor. “Minut je prekratak da bih održala hvalospjev. Hvala što si stvorio novi pravac “Madžgaljizacije”. Pitamo se, da li ćemo uspjeti da ti pariramo, a da se ne nasmijemo zajedno sa publikom. Cilj je bio tvoj da izmamiš osmjeh, sad bih voljela da mogu da umrem od smijeha. Znam, Maki moj, da bi to želio. Hvala ti na tome što si bio moj i ja bila tvoja. Hvala ti za dolaske u snove i molim te, Maki, dođi što prije. Ja te nikad neću prežaliti”, rasplakala je cijelu salu Jelena Đokić.

Pušten je insert iz filma “Ranjeni orao” u kome Marinko pjeva pjesmu “Kradem ti se u večeri rane”. Cijela sala je plakala.

Aleksandar Srećković Kubura pričao je o svom odnosu sa Marinkom. “Gledam u telefon i čekam da me Maki zove, a neće više nikad. Pojavila se misao koja me najviše u životu uplašila da taj broj treba izbrisati. Cio jedan dio mog života je vezan za Makija. Ne mogu da se lišim ničega. Uvijek je bila svjetlost oko njega i pun je bio ljubavi za sve. Žvakao je život punih usta kao da je znao da mora brzo da ga proživi. Opijao je sve oko sebe svojom toplotom i emotivnošću. Sada riječi nema. Govorim o njemu, a ne sa njim. Neće više ni jednu riječ pratiti njegov smijeh. Riječi će pratiti samo rupa u grudima i tuga. Ja ću sada sa mojim bratom Marinkom dugo da ćutim. Ljubi te brat”, jedva je izgovorio Srećković.

marinko-madzgalj-komemoracija-foto-tanjug-nemanja-jovanovic-1459248173-874741

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na scenu je izašao i Ognjen Amidžić.

“On bi tražio da pričam gluposti da bi se svi smijali. Ali, to ne mogu. Ovo mi  je najteže u životu. Počelo je sve sa poslom, a onda smo postali prijatelji. Tih 13 godina, šta smo sve preživjeli… To je najtalentovaniji čovjek koga sam poznavao. Za sve je bio talentovan. Uvijek je kasnio i bio je lijen za sve što je radio… Ja sada čekam da će se pojaviti jer je zakasnio. Ako je već umro kao što kažu, za mene nije”, govorio je Ognjen kroz suze.

Andrija Milošević rekao je da je mnogo volio Madžgalja.

“Znam da bih ga sad razočarao da sam došao spreman. Mnogo sam ga volio. Izmislio sam predstavu samo da bih igrao sa njim… Toliko je bio sretan što može da donese sreću malim ljudima po malim mjestima. On će za mene uvijek živjeti. Maki, ukrao sam ti mnogo fora i nastaviću tako da radim. Tako ćeš živjeti kroz mene”…

Gorica Popović rekla je da ne umije da se oprosti od glumca.

“Ne umijemo da se oprostimo jer ne želimo. Odlazak je nepodnošljiv i besmislen. Što neće biti na našem brodu tako nezamjenjiv putnik, neće nas ozariti njegov osmjeh. Da je nebo znalo koga nam oduzima… Biser, deliju. Na pogrešnog si se namjerila, smrti. Ali, prijatelju, čuvamo te. Ti si naš belutak iz pjesme Vaska Pope. Zbogom, druže”, izrecitovala je dio pjesme i zaplakala.

get_image_variation

Gordan Kičić popeo se na scenu.

“Mili moj Maki… Išli smo u u Drinku, pa na FDU. Igrali, cirkali, glumili… Igrali basket i smijali se. Batko, batice, direktore moj, bio si si šarmantan i drag, mogao si sve. Bio si car i šmeker. Volio si da te vole i obožavali su te. Tugu i bijes izražavao si samo na sceni. A u životu si bio sretan. Mili moj, divio sam ti se. Bio si snažan do kraja i vjerovao si da će sve biti dobro. Nedostajaćeš mnogo. Volim te, batice moj”, završio je glumac.

Upravnik Ateljea 212, Branimir Brstina, poželio je da šuti.

“Prije bih oćutao. Niko ne želi da povrijedi tugu. Kako je dug minut ćutanja naspram kratkog života koliko si bio sa nama. Širokog osmjeha i velike duše. Iako nisi igrao u tom filmu, reći ću ti: “Bio si mlad i zdrav kao ruža”.

Koleginica iz klase, Tamara Krcunović recitovala je stihove iz jedne Marinkove pjesme.

“Maki, da li si znao da je tvoj osmjeh nama sve? Zadavao si nam standarde. Nasmijao si se i rekao da ćemo se vidjeti. Ubijedio si me. Bio je istinit čovek i zato je i lako i teško govoriti o njemu. Njegova osjećanja su bila tanana za posebne lkude. Bio je i otvoren i zatvoren,. Najveći je car što je mogao da dopre do čovjeka bez riječi. Ono što nam je Marinko ostavio je sposobnost da ne povrijedi nikoga i da oplemeni razmjenu emocija među ljudima. Pisao je i pjesme…”, rekla je Tamara i počela da recituje.

get_image_variation (1)

Krenula je pjesma “Svadbarskim sokakom” Đoleta Balaševića, koju je Marinko volio i pjevao. Svi glumci su izašli na scenu i aplaudiraju. Publika aplaudira sa njima i plače.

Na komemoraciji povodom smrti Marinka Madžgalja biće prikazani inserti sa dvije numere koje je otpevao preminuli glumac.

Prva je pjesma „Kradem ti se u večeri rane“ bosanskog pevača Himze Polovine, koju je Marinko snimio za potrebe serije „Ranjeni orao“, gdje je i sam glumio. Druga pjesma, po želji Madžgaljevih roditelja, biće numera Zdravka Čolića „Svadbarskim sokakom“, čiji je autor Đorđe Balašević.

Marinko Madžgalj rođen je u Beogradu 1978. godine, ali je odrastao u Kotoru.

U Beogradu je upisao Fakultet Dramskih umjetnosti, a popularnost je stekao igrajući lik “Čede Velje” u seriji “Crni Gruja” u kojoj je sarađivao sa Sergejom Trifunovićem, Borisom Milivojevićem, Zoranom Cvijanovićem, Nikolom Kojom…

Nakon toga, zajedno sa prijateljem Ognjenom Amidžićem oformio je grupu “Flamingosi”, a 2006. godine, bili su na korak od plasmana na pjesmu Evrovizije sa numerom “Ludi letnji ples” koja je postala pravi hit.

marinko-madzgalj-atelje-212-foto-dragana-udovicic-1459036325-873179

Marinko je bio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović sa kojom ima kćerku Saru, a par se razveo nakon sedam godina braka, ali je ostao u prijateljskim odnosima.

Madžgalj je u avgustu imao operaciju, nakon što je saznao da boluje od raka pankreasa. Iako su vijesti o oporavku bile pozitivne, stanje mu se pogoršalo. U subotu 26. marta preminuo u 37 . godini.

 

Vječiti dječače, zauvijek ćeš ostati u našem sjećanju.

Radio Bet.

Komentari

komentara

Written by Urednik
  • play_circle_filled

    Radio Bet
    Kiša dobrih nota

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
headset