Opsadno stanje u Monte Carlu: Pljačka draguljarnice pošla po zlu

292
U Monte Carlu cijelo popodne vlada opsadno stanje nakon što su razbojnici opljačkali draguljarnicu u samom centru grada.

Uoči same pljačke namjerno su izazvali požar u tunelu kako bi odvratili pozornost sigurnosnih službi.

Međutim, banditima nije sve išlo po planu. Nakon pljačke uslijedila je pucnjava u kojoj je ranjen jedan pljačkaš, a drugi uhapšen.

Francuski mediji navode da su turisti u čudu gledali kako suknja dim iz tunela poznatog iz utrka Formule 1, a kao ‘šlag na tortu’ cijelog cirkusa uslijedila je pucnjava. Gosti obližnjih kafića skrivali su se, a vlasnici su zaključavali svoje lokale, prenosi Jutarnji.

Policija je sada u potrazi za trećim čovjekom koji je posljednji put viđen kako ulazi u zadimljeni tunel. Policija je zbog njega blokirala cijeli grad, a svi izlazi iz Monte Carla se nadziru.

– Pitala sam nekoga što se događa, ali samo su nas gurali u prostor kafića. Pokušali smo pobjeći automobilom, ali policija nas je zaustavila – rekla je gošća Cafea de Monaco.

Slavna luksuzna marka Cartier je već bila opljačkana na Azurnoj obali u maju 2015, uoči početka Filmskog festivala u Cannesu kada su lopovi odnijeli nakit i satove u vrijednosti od 17,5 miliona eura.

Vijesti.ba

Komentari

komentara